Asherah's  Centrum "Le Soleill

SPIRITUELE GIDSEN 

 
 

Spirituele Gidsen spelen een belangrijke rol in je persoonlijke en spirituele ontwikkeling en het is goed om hun rol beter te leren begrijpen. Gidsen zijn er om je te helpen en te begeleiden tijdens het aardse bestaan. Het zijn liefdevolle personen en hebben altijd het beste met je voor. Zomer 2000. Het begin van mijn ontwaken. Iedereen heeft een gids, ook jij. Een gids kan vrouwelijk zijn, maar ook mannelijk. Ik weet dat mijn gidsen mannelijk zijn, zowel mijn vader die in 1985 overleed, als mijn in 2005 overleden broer zijn bij mij. En dan is nog iemand die Kasander heet. Jan Bartelsman te Leiden, een psycholoog, die zijn baan op de universiteit in Leiden er aan gaf en het materialisme vaarwel zei, voorspelde mij in 1991, de liefdesrelatie die ik nu met Maarten heb. Ook andere voorspellingen kwamen uit. Mijn gaves werden sterker en sterker. Ik kon mijn dochter van ver horen praten, en voelde als zij in gevaar was. Ik kreeg steeds meer levensechte spirituele dromen, waarin mijn gidsen mij de weg wezen naar mijn pad als lichtwerker Dromen die uit kwamen en ging me daarin trainen. Door zelfstudie, training en veel boeken lezen ben ik mede geworden wie ik nu ben.

Als je het op gaat zoeken op internet, dan kom je bij allerlei gegevens van gidsen en mensen terecht. Andre de Koning (een kennis en collega van mij, die spiritueel handschrift doet) heeft mij twee keer een groot samenwerkingsverband voorspeld. Mijn gidsen leiden mij en begeleiden mij. Ze kunnen niet ingrijpen in mijn Karma, ze kunnen de keien en stenen en ellende die op mijn pad komt, niet voor me weg halen. Ze kunnen alleen mij seinen en signalen geven en mij begeleiden op mijn weg. Mijn leven blijft mijn keuze, zoals alles keuze is.

Gidsen worden aangetrokken door die mensen waar ze een gemeenschappelijke band mee hebben. Een spirituele dokter wil graag iemand beinvloeden die de latente gave van healing bij zich draagt en een spirituele schilder wil graag samenwerken met iemand die een artistieke gave heeft. Gidsen zijn liefdevolle en geduldige mensen, hoewel, soms zijn ze erg verlangend en gebruiken elke gelegenheid om hun menselijke pupil te beinvloeden. Daarom is zelfdiscipline zo ontzettend belangrijk, zodat de gids weet dat hij alleen dichterbij kan komen als hij daar toe wordt uitgenodigd.

Ook de Gids moet leren hoe en wanneer hij zijn medium kan gebruiken, net zo als wij moeten leren ons over te geven en af te stemmen op de Gids. In deze verbinding is de mind de dominante factor; de gids maakt gebruik van de informatie uit het bewuste en onderbewustzijn. Het mooiste zou zijn als de gids een tweede natuur wordt, zodat hij zijn gedachten intuitief kan projecteren op de spiegel van ons bewustzijn, zonder dat een trance staat voor nodig is.

Je maakt contact met je Gids door je af te stemmen. Dat is de eerste stap in het Gidsen contact, te leren afstemmen. Dat is simpeler dan het in het begin lijkt, dit is de basis van je ontwikkeling, die bestaat uit leren afstemmen en ervaring. Het gemak waarmee de afstemming ontwikkeld is afhankelijk van de graad van affiniteit die is bereikt tijdens het zitten voor de ontwikkeling. Voor een ervaren medium wordt het afstemmen een tweede natuur. Als je helderziend bent stem je af, maak je de spiegel van de mind leeg, de beelden van de spirits kunnen dan worden ontvangen.

Je ontwikkelt de staat van afstemming door bewuste gedachten telkens weer weg te sturen. Je staat je mind toe zich over te geven je innerlijk of spirit-zelf. Wanneer je deze staat hebt bereikt dan kan de stroom van gedachten in beelden of in woorden worden ontvangen worden op de spiegel van de geest van het mediums bewustzijn. Ik doe dit altijd tijdens ieder sessie of massage. Ik verbind me in trance met alle elementen in mij, zoals water, aarde, vuur en lucht en ether de verbinding is. Ik verbind me met de aarde onder mij en de kosmos boven mij. Dan komt de kosmische verbinding en is de verbinding met de orbs en de entiteiten en gidsen gemaakt.

De beginner moet zijn Gidsen contact aanmoedigen en het is het beste om al deze impressies te accepteren als komende van de spirits, maar met een innerlijke reserve waarbij je je afvraagt of de bron letterlijk van de spirit is. Wijs niets af, maar accepteer, ga van de mogelijkheid uit dat het van de spirituele wereld komt. Om dezelfde reden is niet verstandig om elk statement aan te nemen alsof hij van de spirit komt, zelfs in de trance staat.
Het is wijsheid om ieder onderwerp of elk advies dat gegeven wordt goed te bestuderen en te beoordelen met je gezonde verstand. Wanneer een beginner wordt verteld dat een gids zo en zo is, accepteer dit dan met enige reserve en wacht tot het bevestigd word door een ander medium die niets af weet van de vorige uitspraak.
Wat ik intussen ook weet is dat het echt van geen belang is of je gids vrouwelijk of mannelijk is. Wat zijn/haar naam is. Maar ik kan me voorstellen dat het voor veel mensen een steuntje is, vooral in het begin als men contact probeert te maken. Het geeft als het ware een meer persoonlijk karakter aan de relatie tot je gids.

Lichtbollen en Orbs
Gidsen zijn mensen zonder stoffelijk lichaam. Je ziet ze vaak als lichtbollen, ook wel orbs genaamd. Ik heb veel fotomateriaal wat dit fenomeen aan jullie laat zien. Ik zie ze overal. Ook mijn honden Kimmy en Aura zien ze. Een hond kijkt in het niets naar boven. Wat zien zij? Denk er eens over na! Ze zijn altijd bij ons, al van onze geboorte en reeds lang daarvoor. Mensen die niets van gidsen kennen en er een waarnemen, denken dat zij een engel hebben gezien. Je hoofdgids is iemand waar je al eens een leven meer gehad hebt en toen ene innige band mee hebt gehad. Het is een oeroude ziel, die niet meer incarneert en je begeleider is voor altijd. Hulpgidsen. Dit zijn mensen die je in je leven hebt gekend en waar je een innige band mee gehad hebt. Het kan ook iemand zijn uit een vorig leven, het hoeft niet perse en familielid te zijn. Een vriendin of vriend kan ook. Ze zijn er om je op korte, of langere tijd, te begeleiden en je helpt door moeilijke periodes heen te gaan. Ik voel dikwijls de aanwezigheid van mijn gids, ik ervaar een zeer warm en vertrouwd iets en weet zeker dat hij dan bij mij is. Gidsen leven in een vierde dimensie. Onze wereld is er een van drie dimensies. In de vierde dimensie bestaat er geen tijd en geen afstand. Ze handelen uit pure en allesomvattende Liefde en zijn er altijd voor je. Je hoeft ze maar aan te spreken en hun aandacht is voor honderd procent op jou gericht. Door ervaring, je innerlijke kennis en een weten leer je uiteindelijk onderscheiden wanneer de informatie van je Gids komt.

 


Het begin.
Toen ik nog klein was, een jaar of drie, was ik voor mijn leeftijd heel spiritueel. Ik riep naar dingen en zag dingen die verder niemand zag. Heel vaak begrepen mijn ouders mij niet. Ook anderen van mijn leeftijd hadden wel begrepen dat ik niet zo 'normaal' was als zij. Ik had een enorme aantrekkingskracht uit uitstraling naar andere mensen. Dit komt denk ik zowel van mijn vader als mijn moeder. De spiritualiteit zit bij ons in de familie. Toen ik een jaar of drie - vier was, zag ik een bepaald vuur uit mijn handen komen.

Pas veel later, leerde ik dat dit Reiki was, en toen kreeg het pas een naam. Mijn oma (moederskant) werkte veel met kruiden en van mijn vader kreeg ik een boekje met de naam:JOUW HANDEN GENEZEN?. Dit boekje was mijn eerste leeservaring met de spiritualiteit. In de kerk (wij zijn heel katholiek opgevoed) viel ik altijd flauw van de wierook. Ik kon niet tegen die lucht, en nu krijg ik er geen genoeg van) Mijn vader interesseerde zich voor magnetiseren en reincarnatie. Twee broers van mij zijn neo-hypnotherapeut, een broer is afgestudeerd psycholoog, mijn zus werkte in de bejaardenzorg en mijn jongste broer is een echte filosoof.

Ik volgde als jong meisje balletles, hier in Brunssum, pas later bleek ik les gehad te hebben van Yomanda, die ook van Brunssum afkomstig is. Een oom van mij in Australie, werkte met de wichelroede. Zijn zoon, mijn neef is ook heel spiritueel. En zijn zoon is ook weer Reiki Master. Een andere oom van mij is ooit  zalig verklaard. Hij was een broer van mijn moeder en stierf al op heel jonge leeftijd in een klooster. Hij schreef het boekje:de Zonnebroeder?Je ziet, It's All in the Family


Gaandeweg mijn leven kregen speciale ervaringen, gecombineerd met veel verdriet en ellende een vorm. Er gebeurden dingen die volgens de westerse begrippen niet te verklaren waren. Ik ben altijd opgekomen voor de zwakkeren, dat begon al op de lagere school. Mijn kijk op de wereld, op andere mensen was toen al waarom klieren mensen elkaar, of schelden ze op iemand omdat die rood haar of sproeten heeft, dun, dik, klein of lang is. Het was altijd iets. Ik vond iedereen gelijk. Ik stoorde mij niet aan het uiterlijk van mensen, dat was voor mij niet belangrijk. Ik keek naar hun gedrag en hun karakter. Degenen die mij irriteerden waren de mensen die altijd commentaar hadden op anderen en anderen kleineerden. Ik nam het juist op voor iemand die gekleineerd werd.

Ik nam ze onder mijn vleugels. Zwakken en minderbedeelden draag ik een groot hart toe. Ook al liep dat soms uit op ruzie.
Tegen volwassen mensen heb ik toentertijd mijn mening over hun gedrag nooit durven laten weten. Dat komt door een behoorlijk pijnlijke gebeurtenis in mijn puberteit. Ik was mooi en sexy, maar ik wilde niet dat iemand dat zag. Ik verborg mijn mooie buitenkant door simpelweg dik te worden. Ik was een gewild object en gebruiksvoorwerp voor de heren charmeurs. Toen ik het eindelijk durfde om op stap te gaan, merkte ik dat ik de gave had van de stem. Door mijn stem vertelden de heren en trouwens iedereen mij al binnen vijf minuten hun levensverhaal (wat ik ook al zo wist) niets verrassends dus. Ik leerde er mee spelen.

Zingen is altijd een passie van mij geweest, naast dansen en bewegen. Muziekles hebben we allemaal gehad. Ik zong lang in een kerkkoor. Mijn vader met de basstem, ik als messo sopraan en mijn zus als alt. De eerste man waar ik liefde voor voelde, was de pastoor van onze parochie. Omdat mijn moeder kerkmeesteres was, was ik daar soms kind aan huis. De kersenboom van de pastoor kan ik me nog heel goed herinneren. Ik zat ook op school bij nonnen. De kerk fascineerde mij ook altijd. Alle Gregoriaanse liederen kende ik. Later toen ik de wereld ging verkennen zijn kerken en kloosters mijn favoriete plekken geweest. Als ik een kerk langs kwam, geloof maar dat ik naar binnen moest. Mijn geboortenaam Veronica, zegt ook al boekdelen, als je de lijdensweg van Jesus kent. De bedevaartplaats Wittem is daarom een favoriete plaats waar ik kom als gebedsgenezeres. Ik bid er, steek kaarsen aan voor zieken en misdeelden, overleden en kinderen die nog geboren moeten worden en voor ieder ander levend wezen wat het nodig heeft.


Heel vaak kreeg ik dan te horen: 'wat een raar kind, ze zegt maar wat'. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat ik niet serieus genomen werd. Als kind doet het heel erg pijn als je zeker weet dat je de waarheid tegen mensen 'volwassenen' zegt en ze doen net of ze jou niet horen, alsof je er niet bent of je wordt weggestuurd. Je groeit op in een maatschappij, en in een gezin, wat jou leert dat geven het beste is, en dat nemen en krijgen daarna vanzelf wel komt. Lange tijd is het zelfs zo geweest dat ik dan maar dingen ging doen om de mensen een plezier te doen, ook al ging dat tegen mijn principes in. Ik dacht dat ze mij dan wel gingen accepteren en misschien zelfs naar me zouden luisteren. Ik was in plaats van met mezelf met anderen bezig. Ik ga, gaf en gaf nog meer, en kreeg nooit dat terug wat ik in het leven zocht.


Totdat mijn vader stierf in 1985, toen kwam de ommekeer. Zelfs na zijn dood, heeft hij iets wonderbaarlijks gedaan. Op de laatste dag nam ik afscheid van hem door mijn handen op zijn lichaam te leggen. Hij gaf mij toen zijn kracht en gaven vanuit zijn kist, als een gloed van Vuur, Kracht en Liefde kwam het door mij heen, en ik heb het aangenomen. Nog niet wetende wat er mee te doen! De meest spirituele ervaring die ik ooit heb gehad. Ik besefte nu echt dat er meer was tussen hemel en aarde en ik ging me verdiepen in de aura, de chakra's, Reiki, , numerologie, astrologie en handlijnkunde, de kabbala en nog meer. Cursussen en trainingen wezen mij de weg. Nu nog steeds rondom zijn sterfdag (3 december 1985) houd ik speciale evenementen zoals het Tantra Festijn in Rolduc, 2005 en 2006

 
Heel lang heb ik echter die oude houding volgehouden, totdat ik heel erg ziek ben geworden. Ik kreeg meerdere malen te horen dat ik wel eens kwaadaardige kanker zou kunnen krijgen. De zwangerschap en geboorte van mijn dochter in 1979 was zowel de allermooiste als de meest akelige tijd. Vijf dagen na haar geboorte (keizersnede) kreeg ik namelijk te horen dat ik daar met een tumor lag. Een jaar later moest een stuk van mijn darmen weg gehaald worden in en gelukkig was dit nog goedaardig. Tijdens een concert van Aida, waar ik met mijn tante en moeder was, kreeg ik ineens binnen een uur, een enorme buik en toen moest mijn baarmoeder er acuut uit. In het ziekenhuis dachten ze dat ik kwam bevallen. Mij lympheklieren raakten ontstoken. Mijn gal moest er uit, en dan ga je wel eens dieper nadenken over gezondheid en healing. Ik heb de meeste ziekenhuizen in Limburg en Duitland wel van binnen meegemaakt en gezien. Zelfs in de ziekenhuizen had ik rare ervaringen. Ik kon het niet laten om bij andere mensen mijn handen op te leggen. Het ging altijd vanzelf. Bij de een stopte het bloeden van de nieren, bij een ander bracht ik rust en licht. Hoe zieker ik was, hoe heter mijn handen werden. Bij mijn kinderen kon ik de hoofdpijn weghalen, bij mijn partner bleek dat hij minder insuline hoefde te spuiten, als ik hem een voetmassage gaf. Allemaal dingen die mij mijn weg wezen. Maar ik deed er nog weinig mee. Ik was ergens bang voor mijn eigen spiritualiteit. Ik voelde ergens wel aan en wist dat als ik die kracht losliet, dat ik dan niet meer terug kon. Er was dan geen weg meer terug. Een normaal westers leven zoals een ander mens dit kent, is niet voor mij weggelegd.


Mijn oudste broer Surjan verdiepte zich in boeddhisme, taisme, hindoeisme en Tantra, reisde naar India. Zijn tweelingbroer volgde zijn weg en reisde af naar Egypte. Maar de hele  materie bleef mij fascineren. Vooral toen ik het boek van Diana Stein tegenkwam: de Kern van Reiki. Dit is het enige boek wat Reiki met Tantra verbind. Wat Jesus met Boeddha verbindt, wat alle religies met elkaar verbind en wat een openbaring was voor mij, omdat daarin geen mystieke geheimen stonden. Het openen van de Kundalini Kracht stond daar zeer duidelijk in. Ik las ineens wat ik al jaren toepaste, wat ik al jaren deed, wat al jaren mij healing gebracht had. Toen lag mijn weg vast. Ik ging les geven vanuit dat boek. Reiki graden 1-2-3 cursussen aanbieden.


Het werd me allemaal een beetje teveel en zo kwam ik in 1997 letterlijk en figuurlijk ten val.Ik viel van een marmeren trap af in Oudenbosch, tijdens een familieweekend en de 70e verjaardag van mijn moeder. . Dat was voor mij het begin van een heel ander leven. Ik belandde in een rolstoel en lopen, wandelen,leven en genieten was over. Mijn nu-ex nam een rationele beslissing en ik kwam alleen te staan met mijn dochter. Ik hoorde ineens bij de gehandicapten. Er volgde veel ellende en verdriet en een periode van rouw. De lichamelijke pijn werd steeds erger. De doktoren schreven steeds meer en meer pijnstillers voor. Tot aan morfine toe. Thuiszorg, drie maal daags verzorgd en gewassen worden. Gaan wonen in een gehandicaptenwoning enz enz. achter de geraniums zitten. Een wereld op zich. Ik ken de kant dus van de werkende maatschappij en ik ken de kant van de zieke, de afhankelijke, de verlorene! Geketend aan de overheid voor mijn inkomen. Dan bereik je het nulpunt.

Het bekende nulpunt kwam voor mij toen ik onder de morfine pleisters geplakt, niet meer kon eten, niets binnen hield, verzorging kreeg van mijn moeder. Toen nam ik de beslissing dat er iets moest gebeuren. Geen minuut, geen seconde kon ik meer door. Ik gleed steeds verder weg. Ik besloot om af te kicken. Ik was ervan overtuigd dat mijn lichaam niet gehandicapt was, ook al zeiden de doktoren anders. Ook al voorspelden zij dat ik nooit meer zou lopen, wandelen of wat dan ook. Ik wist dat als ik vertrouwde op mijn gids en de technieken toe zou passen die mijn gidsen mij zouden aanreiken, dat ik dan de weg naar mijzelf terug zou vinden. En dat is gebeurd. Ik liet me opnemen, en tijdens die periode kwamen mijn gidsen. Eerst leek het alsof de ellende alleen maar erger werd.

De artsen wisten zich geen raad en  dachten zelfs dat ik een psychische ziekte had en kreeg allerlei testen. Mijn ziel verzette zich en mijn gidsen kwamen vaker en vaker en op het laatst continue. Ze hielpen mij op weg en ik merkte, dat de ziekte letterlijk en figuurlijk mijn lichaam uit kwam. Ik was aan het ontgiften, ontslakken, letterlijk en figuurlijk. Ik zag langs alle lichaamsopeningen zwarte rommel mijn lichaam verlaten en dat was zowel een angstige als fascinerende ervaring. Stap voor stap leerde ik uit de rolstoel op te staan en weer te gaan lopen. In die periode kreeg ik van de gehandicaptenorganisatie een computer en een auto en ik ging aan de slag om mijn leven 100 & om te draaien.  De mensen die komen weten waarvoor de komen. Voor healing, het opruimen van blokkades op alle niveaus, innerlijke rust, en balans


Het leven van iemand die spiritueel is gaat meestal niet over rozen. Psychisch maak je enorm veel dingen mee die meestal heel emotioneel zijn. Maar het zijn ook dingen die  jou iedere keer opnieuw vormen en de weg wijzen. Daardoor groei je spiritueel. Op een dag kom je er achter dat je zelf je eigen geluk in handen hebt en sta je voor de keuze: kies ik voor mezelf, of ga ik door met datgene wat de wereld of anderen van mij verwachten? Dat gebeurde met mij dus ook!


Voor heel veel mensen is dit een hele moeilijke keuze. Voor jezelf kiezen betekent oude gewoontes loslaten, 100% op jezelf durven vertrouwen. Erachter komen dat jij alleen telt. Dat geld, materiele zaken, dingen die in deze wereld als belangrijk gezien worden, voor jou niet langer het belangrijkste meer zijn. Dat dit allemaal bijzaak is. Jij bent belangrijk.
Wat wil je, ben je bereid om voor jezelf te kiezen, en niet meer te doen wat men van je verwacht. Je trots opzij zetten en alleen nog belangrijk vinden wat voor jou echt belangrijk is. Jouw prioriteiten vaststellen en niet die van een ander.

Als je daartoe bereid bent, om voor jezelf te kiezen, zul je merken dat je spiritueel ook een grote stap maakt.
Spiritueel groeien is een bijzondere gebeurtenis, want het gaat om de liefde die je voor jezelf hebt. Weet je nog, een stukje terug, over het kiezen voor jezelf? Heb je genoeg liefde voor jezelf, om alles wat voor jou belangrijk is voorop te stellen, ongeacht wat anderen daarvan vinden of zeggen. Dan zal jouw liefde naar de andere mensen en naar jezelf uitstralen. Dit gaat in de vorm van een persoonlijke groei. Liefde naar jezelf, liefde in je hart voor jezelf, het kiezen voor jezelf. Dit valt allemaal onder een persoonlijke groei. Ik vond dit in Reiki  en Chakra therapie, en in buikdansen.

Ik kwam in aanraking met de levensenergie. Een energiebron die iedereen heeft, maar waarvan velen het bestaan niet weten. Je wordt hierdoor een met de aarde, een met de kosmos en een met jezelf. En dan ben je een volledig kanaal van de gidsen. Je ziet meer en meer de orbs, de entiteiten om je heen, de gebeurtenissen uit het verleden, het heden en de toekomst. En je kiest ervoor om te leven vanuit het NU. Het verleden is niet belangrijk meer, je hebt de ballast afgegooid, het verdriet en alle pijn heeft je lichaam en geest verlaten. Dan weet je dat lichaam en geest EEN zijn!


Hiermee groei je ook geestelijk. Je geest wordt verruimd en daarmee ook je geestelijke contact met jouw begeleiders en gidsen van gene zijde. Door 100% op jezelf, je intuitie, het innerlijke stemmetje in jezelf, sommigen noemen het hun radar, te vertrouwen, zul je merken dat je contact met je gidsen beter is. Als je je daarvoor openstelt en 100% op je intuitie durft te vertrouwen.
Het loslaten van oude gewoonten, het sceptisch zijn of er wel of niet een andere wereld naast de onze is, hoort er allemaal bij. Het maakt allemaal deel uit van een groeiproces op spiritueel gebied. Ik verdiepte mij bijvoorbeeld in sjamanisme. Dood en wedergeboorte in samenwerking met de geest van sjamanisme. Hier worden blokkades getransformeerd die ons in de weg staan om meer kennis te ontvangen. Dit brengt ons tot een spiritueel hoog niveau van ontwikkeling.


De dood van de sjamaan is niet alleen voor sjamanen. Als je je leven of oude dingen wenst te veranderen, te transformeren in nieuwe dingen; een andere manier van leven zijn deze rituelen geschikt. Door de sjamanistische dood te ondergaan ben je klaar voor de volgende stap in jouw ontwikkeling. Je laat de oude los en je maakt ruimte voor het nieuwe. Voor sommige mensen betekent dit sjamaan of healer worden. Voor anderen die niet bezig zijn met sjamanisme betekend dit de volgende stap in hun ontwikkeling of ziektes, armoede, oude patronen, niet harmonieuze situaties en relaties achterlaten. De sjamanistische dood is een heel oud ritueel in vele tradities. In het Siberische sjamanisme werd dit vroeger alleen met de sjamanen gedaan. Er werd tussen 4 bomen een tentzeil of dierenhuid gespannen. Hier werd de sjamaan dagen op achter gelaten in de wildernis. Wanneer de tijd om was en ze hem weer kwamen halen, had hij de inwijding ondergaan als sjamaan. Vele kanalen waren in hem geopend en hij was klaar om te beginnen met zijn taak. Voor mensen nu die onderdelen van de sjamanistische dood ondergaan maken plaats voor transformatie in hun leven, scheppen ruimte en verandering in zichzelf.

 
Het hele leven draait mijns inziens om niet belast te worden, je aura heel en licht te houden en steeds weer los te laten.
Eigenlijk komt er aan niets een einde zonder dat dit ook een nieuw begin is. Als oude maisstengels niet werden verbrand en ondergeploegd, zou de grond niet vruchtbaar worden en zou er het volgende jaar geen nieuwe mais kunnen groeien. Dus vergeet niet dat wanneer je bereid bent oude delen in je te laten sterven je vruchtbare grond creeert voor nieuwe avonturen. Het leven is steeds een leerproces en een proces van loslaten in jezelf, met als doel bij je Hogere Zelf te komen. Als je deze periode achter de rug hebt, zul je merken dat de liefde die je voor jezelf voelt groot genoeg is om die met andere mensen te delen, zonder dat je jezelf daarbij verliest, en zonder dat je er ziek van wordt.


Ik ben zelf gaan zoeken in de spirituele wereld of paranormale wereld zoals sommigen zeggen. Als je op internet kijkt heb je veel stromingen en richtingen, zoals Reiki, Chakra Therapie- Kundalini Yoga, Ayurveda, energetisch lichaamwerk, bio-danza, enz . Ik hield vele Open Reiki avonden, die druk bezocht werden. Maar het werkte niet. De mensen zelf deden niets. Ik moest het voor hen oplossen. Iedere week op de tafel gaan liggen en mij het werk laten doen om hun leven te verbeteren? Middelen van Aloe Vera slikken of je vol pompen met Bach Bloesem remedies. Dat schoot niet op. Dan kom je niet tot de kern van het probleem, of de oorzaak van je blokkades. Je zult zelf moeten handelen en je zelf verdiepen in de materie. Verwacht niet dat een Reiki Master jouw blokkades opruimt. Dat kan jij alleen maar zelf................ en de weg er naar toe kan je laten begeleiden door jouw gidsen of door engelen, probeer het maar eens uit. Als je eenmaal voelt dat die hulp van je gidsen puur komt uit ware liefde en alleen maar alle goeds met jou voorheeft, weet dan dan als je met die stroming mee gaat, jij aan het einde van de weg jouw "eigen ik" vind.  Dan ligt  de toekomst voor je open, dan zijn er meer mogelijkheden dan je ooit voor mogelijk had gehouden om jouw doel in dit leven te vinden. Dat kunnen gidsen voor jou doen! Je bewaken, je beschermen en je de weg wijzen


Maar wat is paranormaal? Hoe weet je of iemand nu wel of niet paranormaal is? Dat is voor een ieder verschillend. Ik noem het liever de spirituele wereld. Het is ook zo'n groot begrip. Het spirituele zit voor een groot deel in jezelf. Je moet het alleen nog voor jezelf ontdekken. Wat zijn nu spirituele gaven en wat niet? Heel veel mensen kunnen dat niet van elkaar onderscheiden. De eerste gedachten van iemand die op een paranormale of spirituele beurs rondloopt is, wie kan ik wel, en wie niet vertrouwen. Of in de volksmond, zit daar wel of niet een oplichter? Dan komt het punt van het 100% vertrouwen op jezelf, het stemmetje in je hoofd of je radar. Ik raad de mensen ook aan om eerst de hele beurs rond te lopen en kijken (eerder gezegd) en voelen bij welke tafel of stand jij je het prettigst voelt. Denk eraan dat je nog steeds aan je groeiproces bezig bent. Ik waarschuw ook voor die beurzen. Er zitten soms mensen die alleen een tafeltje huren en geen enkele ervaring hebben of achtergrond. En die mensen spelen dan met de ziel en de geest van een medemens! Wees voorzichtig dus, wees op je hoede en vertrouw op je gidsen, je gevoel, je chakrä's.
Die wijzen je altijd de weg.


Op een paravariabeurs zitten bepaalde personen die jou verder kunnen helpen op jouw zoektocht naar het spirituele pad in jouw leven. Of je gaat naar iemand voor een individueel consult. Het kan soms ook voorkomen dat de boodschappen van gene zijde, jouw gidsen of spirituele begeleiders, niet goed over worden gebracht, of niet duidelijk zijn. Dat betekent dat je nog verder moet zoeken, en nog aan je zelfvertrouwen moet werken. Misschien heb je nog een paar oude gewoontes of obstakels die je moet verwerken. En heb je nog steeds niet helemaal voor jezelf gekozen, en twijfel je nog steeds aan jezelf.
Ook ik kom nog steeds dingen tegen waarvan ik dacht dat ik die had losgelaten. Op dat soort momenten krijg ik een seintje (stemmetje) die tegen mij zegt dat dit een oude gewoonte (gedachte) is die ik los moet laten, wil ik verder kunnen met mijn plannen die ik werkelijk voor mijzelf in petto heb. Op het gebied van intuitie kun je heel veel leren. Je kunt je geestelijke wereld verbeteren en je innerlijk sterker maken. Hiermee leer je voor jezelf opkomen, jezelf lief te hebben en daardoor deze liefde te delen met anderen. Voor sommigen is het stemmetje, je innerlijke stem, normaal en horen ze dat hun hele leven al. Deze mensen leren om ernaar te luisteren, iets wat ze in het verleden genegeerd hebben.


Wat zijn dan spirituele gaven? Dat zijn de dingen die jou en andere mensen gebeuren, en die meestal onverklaarbaar zijn. Het is meestal niet uit te leggen hoe of wat of waar het vandaan komt. Soms vragen mensen aan mij, hoe doe je dat, of waar heb je dat geleerd, hoe heet deze gave? Op al deze vragen kan ik jullie echt geen antwoord geven. Deze dingen kan ik al van jongs af aan. Ik ben er mee geboren, maar ik weet bij god niet hoe het heet. Ik heb moeten leren accepteren dat ik sommige dingen gewoon kan zonder daar ooit voor geleerd te hebben. Maar wat ik wel weet is dat ik met dat soort gaven andere mensen wel kan helpen. De mensen die me hard nodig hebben, spiritueel, lichamelijk en emotioneel. Ook heb ik leren vertrouwen op mijn gidsen, en moeten leren dat ik mijzelf niet meer hoef te verliezen om anderen te helpen. Mijn taak wordt steeds duidelijk voor mij, maar ook naar buiten toe. Het is ook fijn om te weten en horen dat er meer mensen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt als ik. Misschien wel in een andere vorm, maar ook een keerpunt of meerdere keerpunten in hun leven hebben gehad en daardoor het spirituele pad op zijn gegaan.


Met mijn normale & spirituele leven wil ik het volgende met jullie delen. Inmiddels ben ik midden in mijn aardse jaren qua leeftijd en heb een lange periode van ziekte achter de rug. Sarah heb ik al gezien............
 

Door dagelijks te mediteren, te oefenen met Tibetaanse oefeningen, of oefeningen in Reiki , houd ik mijn gezondheid en balans op peil. Als medium leef je niet gemakkelijk. Je komt op plaatsen en je roept ineens halt! Omdat je daar in een vorig leven al bent geweest, of omdat jouw gidsen je een weg willen laten zien. Meestal zijn deze plaatsen spiritueel, kerken, kerkhoven, kloosters, bunkers uit de tweede wereldoorlog. In Egypte waren het de graven van de koningen. Dat is mijn normale dagelijkse leven, waarmee ik heb leren leven. Daarnaast heb ik ook nog een spiritueel leven, en ben ik een praktijk aan huis gestart voor mensen, klein en groot, die problemen hebben, zowel op geestelijk als lichamelijk gebied. Ik heb voor mijzelf een redelijke balans gevonden tussen mijn 'normale' en mijn 'spirituele' leven, al was dit niet altijd even gemakkelijk. IK ga ook graag eens gewoon relaxed naar de film,  theater of naar de winkel zonder dat ik contact heb met gidsen....!!!

Door mijn ervaringen op dit gebied naar buiten te brengen, op zelf georganiseerde festivals , workshops, lezingen en prive-gesprekken, sessies merk ik dat heel veel mensen voor deze levenswijze hebben gekozen of willen kiezen, en het fijn vinden om er met iemand over te kunnen praten zonder uitgelachen of raar gevonden te worden. Ik probeer iedereen in zijn of haar waarde te laten. Voor mij is ieder mens anders en ieder mens uniek. Ieder mens heeft ook een andere Aura. Mijn taak is immers niet om te oordelen, maar iemand die het moeilijk heeft in alle opzichten te begeleiden naar een voor zichzelf beter leven. Dat is namelijk mijn levenstaak, mensen opnieuw leren om van zichzelf te laten houden, en zichzelf een beter leven te gunnen hier op aarde.


Nawoord
Met dit verhaal hoop ik de vele vragen die mensen zich afvragen in hun leven te hebben beantwoord. Zeker nu ik Maarten ken en met hem een nieuw pad ga bewandelen. Wij hebben onze weg gekozen als een weg van Liefde en healing en zijn al meerdere malen in trance en in Hogere sferen geweest en weten dat wij vanuit een vorig leven verbonden zijn met elkaar. We houden van de zelfde dingen en lijken zelfs op elkaar. Een engel heeft ons bijeen gebracht en daar zijn we heel dankbaar voor. We staan elkaar toe jezelf te zijn en te blijven in een relatie. We willen de ander niet veranderen. Wij kiezen voor een leven vanuit pure en ware Liefde, niet alleen voor elkaar, maar ook voor al wat leeft. Dat is onze weg. Je kan een ander niet veranderen. In de ander zal je je eigen tekortkomingen zien. De ander is altijd de spiegel van jezelf. Wat je in de ander aantrekt, mis je in jezelf. Alleen jijzelf kunt je veranderen, als je dat wilt en als je er voor klaar bent. Voor jezelf. Verander nooit de ander, want dan kom je zelf ten val.
Mijn gids heeft het beste met mij voor en soms zijn de antwoorden niet geheel naar mijn zin (al zijn het waarheden) deze leer ik nu stilaan te aanvaarden en die antwoorden zijn een grote hulp voor mij. Soms springen de kaarsen uit de houder, de gordijnen gaan rechtop staan. Lampen flikkeren en apparaten weigeren dienst. Ik kreeg soms te maken met zwarte magie en leerde mij hiervoor te beschermen. Mensen belden mij op en boden hun hulp aan. Ook zij voelen vanaf een afstand als ik bedreigd word, ik heb beschermers. Zowel op de aarde als in de kosmos en daar ben ik alleen maar dankbaar voor en mijn hart stroomt dan over van Liefde. Ik blijf werken aan mijn band met mijn innerlijke gids, ik zie het als een goede relatie?..daar moet je ook aan werken. Jij kiest! Ieder dag heb je de keuze je leven in eigen handen te nemen. Iedere dag kan je negatieve gebeurtenissen omdraaien naar positieve. Jij kiest! Mijn advies: kies altijd eerst voor jezelf, want een ander doet dit niet! het is jouw leven en je leeft altijd maar een keer. Leer je je levenslessen niet, dan kom je steeds weer terug in een ander leven totdat je je karmische lessen hebt geleerd en aanvaard.


Jarenlang schreef ik dagboeken en gedichten.  : DE VRUCHTEN VAN MIJN PEN
. mijn eerste boek, kwam in 2008 uit.
Tijdens sessies zie ik vaak veel, krijg ik boodschappen en beelden door. Die schreef ik neer in gedichtvorm. De energie komt er bij mij uit, door actie, zingen, dansen en gedichten schrijven. Meditatie brengt dan weer de innerlijke rust. In de toekomst wil ik die beelden die ik zie gaan schilderen, ze zijn vaak zo mooi dat je denkt dat je in de hemel bent. Zo moet de hemel er uit zien!

Ikzelf ben nog steeds aan het groeien en leer nog iedere dag bij. Een ding weet ik zeker, aan ieder 'normaal' leven hangt een 'spiritueel' leven. Het ligt eraan wat je er zelf mee doet, ze kunnen niet zonder elkaar. Probeer in ieder geval een balans met beide voor jezelf te zoeken. Dan zul je zien dat je leven een stuk lichter wordt en dat je omringd zult worden door mensen die hun liefde met jou willen delen. En dat jij genoeg liefde hebt om het met hen te delen. Leven vanuit Liefde voor jezelf, geeft Liefde! Reiki en onze weg een wereld van verschil.
 

Asherah van den Berg (1956)

Geboren met de helm op, een moeilijke maar ook mooie weg gegaan van spirituele ontwikkeling. Heeft de opleidingen Reiki Master, Medium en Chakra Therapeute gedaan. Daarnaast gespecialiseerd om op afstand genezen, gebedsgenezing, numerologie, handlijnkunde, astrologie, huizuiveringen, pendelen en foto lezen. Buikdansen is haar grootste hobby, daarnaast gedichten maken, spiritueel schilderen, muziek en zingen.

 

Maarten Gerspach (1965)

Hij leerde Asherah kennen op 1 oktober 2005. Hij volgde bij Asherah meerdere Open Dagen, cursussen en lezingen en is heel geinteresseerd in de wereld van Reiki-Chakra Therapie, Mediteren enz. Ze vonden elkaar op spirituele wijze EN in de Liefde op een zeer bijzondere manier. Maarten is werkzaam als electricien, rondom Amsterdam Schiphol. Behaalde zijn 1e en 2e Reiki Graad in 2006 in Diemen. Gaat zich in de toekomst meer verdiepen in Reiki - Boeddhisme, Mediteren en Massage.
Tevens gaat hij in de toekomst meewerken in de organisatie van Reiki Centrum Dharma

 Deze ware weg van stilte en liefde vormt de basis van hun leven en werk.

 

KIJK GOED OP DEZE TWEE FOTO'S. ZIE JE DIE PAARSE BOL STEEDS DICHTERBIJ KOMEN RECHTS NAAST MAARTEN?

DAT IS DE GOEDKEURING VAN DE GIDSEN MET ONZE AANGIFTE VOOR ONS HUWELIJK

             
Asherah Gerspach- van den Berg

Getrouwd op 8-08-2008 en op op 09-08-2008 met Maarten Gerspach


 


   

 

 


 

 

Home

Alle knoppen bijeen

Mijn aanbod

Tarieven

Agenda 2013

Contact

Wie is Asherah

Cursus Healing Dance

De Reiki cursus

Reiki Groep

Meditatie cursus 2012

Contact met de Aarde

Gastenboekje

Alles over inschrijven